Beeldbank Stadsmuseum Vollenhove
 → 
 →  [Fotonummer 100209]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Fotonummer : 100209
 
Titel : Christelijke Lagere School Vollenhove
Plaatsnaam : Vollenhove
Adres (of locatie) :
Datering : ca 1921
Omschrijving : De foto is een schoolfoto van leerlingen en hun drie leraren van de School met de Bijbel te Vollenhove. Het vaandel uit 1906, midden achter, is te zien in het Stadsmuseum.
Rechts zit de jongste groep leerlingen. Een van hen houdt een leitje vast met opschrift Groep I. Op de vierde rij van achter links nummer 1 zit geknield de leerling Simon Driegen. Hij is de vader van de schenker Klaas Driegen. Andere namen zijn te vinden in boek ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van School met de Bijbel:
op de bovenste rij Henderikien Driesen, Jent Boxem, Hendrikien Boes, Hendrikien Bos, Christien Belt, Doortien Boxum of Jente Brunnink, ... van Benthem, Margien Driezen, Grietje Apeldoorn, Jent Boxum, meester Ter Wee, meester Vonk, Albert Jan Belt, juffrouw Hoekstra (of Vonk? Ze was gehandicapt), Hendrik Dikken, Evert Jan Driezen, Jan van Dalen, meester Pieter Jouwsma, ... uit de Moespot (was van Franse afkomst, werd veel geplaagd), ... Dikken, Evert Dikken, Berend Boes, Simon Driegen, Derk Driezen, Lute Driezen, Dirk Brandsma, Tiemen Boes, ... Dikken, ... Boes, .. Bruinsma (woonde in een woonwagen), ... van Benthem (van het tolhek bij de Moespot), Toon Bos. Ook Trijn Brandsma, een jaar oudere zus van Dirk Brandsma moet er ergens opstaan.

Juffrouw Hoekstra: Grietje Hoekstra, geb. 9-8-1903 in Maassluis, kwam op 1-2-1922 vanuit Zwartsluis en woonde in bij hoofd Pieter Jouwsma op BS177.
 
Vervaardiger/uitgever   :
Collectie : Bevolking
Rubriek : School
Subrubriek : Christelijke school
Medium :
Achterkant afbeelding :
Afmeting : 30x45
Toestand :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 23 januari 2023